Forelesere
-
Berit Hasle Falch
Seniorrådgiver / Regional MTU-koordinator
Anskaffelse av medisinsk utstyr i Helse Midt-Norge - involvering av regionale kliniske fagledernettverk og andre nettverk
Helse Midt-Norge (HMN) etablerte i 2012 en regional fagledernettverkstruktur. Per i dag er det 31 regionale kliniske fagledernettverk med underliggende fagråd og arbeidsgrupper.
Fagledernettverkene bestående av fagpersoner med lederfunksjon i helseforetakene, er en rådgivende faglig struktur med mandat fra regionalt fagdirektørnettverk i HMN. De skal arbeide for bedre kvalitet og pasientsikkerhet, og reduksjon av uønsket variasjon gjennom samling om beste kunnskapsbaserte praksis.
På utstyrssiden betyr dette at fagledernettverkene skal bidra med å identifisere medisinsk utstyr og forbruksmateriell for regional standardisering, samt hvis ønskelig eller nødvendig involveres i relevante anskaffelsesprosesser gjennom å definere behov, innhold, kvalitet og/eller forventninger til regional standardisering og fellesanskaffelser.
-
Lars Olav Gåsdal
Avdelingsleder Responssenteret Bergen Kommune
Velferdsteknologi og Responssenteret i Bergen kommune
Responssenteret i Bergen kommune er et kompetansesenter for Velferdsteknologi til hjemmeboende i Bergen kommune. I tillegg er vi responssenter med mottak og formidling av trygghetsalarmer for Kvam og Ullensvang kommune. Responssenteret håndterer alt tilknyttet velferdsteknologi for hjemmeboende. Bergen kommune har all den velferdsteknologien som Helsedirektoratet anbefaler til kommunene; trygghetspakker, medisineringsstøtte, lokaliseringsteknologi og digitalt tilsyn.
-
Thomas Herland
IKT-rådgiver og leder av nasjonal Medusa forvaltning
Thomas Herland er leder for den nasjonale forvaltningen av Medusa i Norge. Han har lang og variert erfaring fra IKT-bransjen og ansatt ved Teknologi og Innovasjonsklinikken i OUS, Medisinsk-teknologisk avdeling. I den nasjonale rollen legger Thomas vekt på å videreutvikle fordelene med vår forvaltningsmodell, som f.eks. å gjøre oss i stand til å sammenlikne informasjon nasjonalt og regionalt. Thomas har vært sentral i utviklingen av det nasjonale grunnregisteret NKKN på ny plattform. Med sin IKT-bakgrunn er Thomas i tillegg engasjert i flere ulike prosjekter internt i OUS.
-
Grete Lill Hjartnes
Samhandlingssjef og leiar for seksjon samhandling i Helse Bergen.
-
Christer Jacobsson
Medusa – nyheter og kommende releaser
Vi ser på hva som skjer rundt Medusa, og ikke minst den pågående utviklingen av den nye avtalemodulen, som markerer starten på neste generasjon av Medusa. -
Geir-Erlend Johansen
Seniorrådgiver
HelsedirektoratetGeir-Erlend Myhre Johansen jobber i Helsedirektoratet som seniorrådgiver og leder sekretariatet for Normen – bransjenorm for informasjonssikkerhet i helse- og omsorgssektoren. Han har over 24 års erfaring med medisinsk utstyr og teknologi, og har de siste årene jobbet mye med cybersikkerhet i helsesektoren.
Han er opptatt av hvordan god informasjonssikkerhet ikke bare handler om teknologi, men om trygg pasientbehandling og tillit i helsevesenet.
Geir-Erlend brenner for å gjøre fagstoff forståelig og relevant, og liker å dele både erfaringer, beste praksis og konkrete råd – med mål om å bidra til et tryggere og mer robust digitalt helsevesen.
-
Håvard Landsdalen
Overlege på Anestesiavdelingen på Haukeland Universitetssykehus.
Håvard har i flere år hatt et tett samarbeide med Medisinsk Teknisk Avdeling gjennom prosjekter under COVID19 pandemien, beredskapsprosjekter og generelt med valg av utstyr til klinikken. Kreativt, tett og langsiktig samarbeid mellom klinikk og teknikerne er en av hans hjertesaker for best mulig drift og fremtidig implementering av ny teknologi.
-
Helge Lægreid
Informasjonssikkerhetsleder / CISO
Haukeland universitetssjukehusKunstig intelligens gir uante nye muligheter, men med ny teknologi kommer nye risikoer. Hvordan kan vi stole på at KI vil gi trygg effektivisering av helsetjenester?
Helge Lægreid er informasjonssikkerhetsleder i Helse Bergen HF, Haukeland universitetssjukehus med over 25 års fartstid fra både offentlig og privat sektor i Norge og internasjonalt. Utdanning i informatikk fra høgskole og universitet i Bergen. Erfaring fra bransjer som statlig forvaltning, forsvar, bank og finans, konsulentvirksomhet og helse.
-
Elise Pleym
26 år gammel fra Kirkenes, bachelor i Elektronikk-ingeniør med fordypning i Medisinsk teknologi fra OsloMet. Går nå første året på en toårig internasjonal master i Biomedical Engineering på OsloMet, med forskningsbasert masteroppgave over tre semester, ferdig våren 2026.Tittel masteroppgave:
Development of a Non-Invasive Electrical Neural Stimulator for Sural Nerve Stimulation with Concurrent Brain Monitoring Using EEG and fNIRSMasteroppgaven handler om å utforske effekten og påvirkningen en egenbygd elektrisk stimulator har på direkte stimulanse av sural nerven, ved å bruke EEG og fNIRS teknikker vil hjerneaktiviteten og hemodynamisk aktivitet måles og tolkes.
-
Runar Rushfeldt
Avdelingsleder
Sykehusinnkjøp HFAnsvar for medisinsk teknisk utstyr og LAB porteføljen i Midt-Norge. 11-12 års erfaring med anskaffelser til Sykehus i ulike roller, herunder lokale, regionale og nasjonale anskaffelser.
-
Andreas Tefre Samnøy
Medisinsk fysiker
Haukeland universitetssjukehus
Fotontellende CT er det neste store teknologiske fremskrittet innen CT. Det dreier seg om en helt ny type detektor i CT-maskinen som kan telle og måle energien til hvert enkelt foton. Dette kan gjøres på to ulike måter. Metoden gir flere fordeler som skarpere bilder, redusert doser og bedre mulighet for å skille forskjellige stoffer fra hverandre. Men som alle andre nye teknologier så er ikke fotontellende CT helt uten utfordringer det heller.Andreas Tefre Samnøy er medisinsk fysiker ved Haukeland innen røntgendiagnostikk. Han utfører kvalitetskontroller av CT og røntengutstyr og bidrar i optimalisering av bildetakingsprotokoller. Han rådgir og underviser i strålevern og deltar i innkjøp av røntgen og CT utstyr. En stor del av jobben er å være oppdatert på ny teknologi innen røntgen og CT som bidrar til bedre bilder og lavere stråledoser.
-
Guro Vaagbø
Seksjonsoverlege
Seksjon for hyperbarmedisin, Yrkesmedisinsk avdeling, Haukeland universitetssjukehusSpesialist i plastikkirurgi, har jobbet fulltid som dykkelege ved trykkammeranlegget på Haukeland siden 2004 og vært leder samme sted fra 2009. De har nasjonal behandlingstjeneste for planlagt trykkammerbehandling i Norge i tillegg til flerregional øyeblikkelig hjelp-funksjon for vest- og midt-Norge. De har ca 5000 trykkammerbehandlinger i året, hvorav ca 200 er øyeblikkelig hjelp.